::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveDeklica in drevo - premiera filma v Adlešičih

Tudi v Adlešičih poklon velikima igralkama Drame Štefki Drolc in Ivanki Mežan!

 

Nizkoproračunski dokumentarni film Vlada Škafarja, v produkciji Gustav filma in koprodukciji Javnega zavoda Krajnski park Kolpa je nastajal v okolici Velikih Sel pri Adlešičih; tudi s pomočjo domačinov - in avtor se jim je zahvalil s premiero v domačem Domu krajanov v soboto 27. septembra.

Zahteven dokumentarni film, ki se odvija počasi in daje gledalcu čas za razmislek in možnost za pogled vase, je za tako majhen kraj spremljalo zavidljivo število domačinov, ki so imeli priložnost tudi skozi to delo spoznati svojega soseda - režiserja Vlada Škafarja. Skozi štiri letne čase spoznavamo življenjski zgodbi in izpovedi znanih umetnic; zgodba pa se odvija pod hrastom, ki ga obdaja posebna energija in je vsakodnevno zatočišče akademski slikarki Joni Zakonjšek.

 

Adlešičani so po prijetnem filmskem večeru izrazili pripravljenost spremljati poletni filmski festival ob Kolpi, ki je v načrtu prihodnje leto, saj je nujno izkoristiti potencial, ki nam je na voljo - Vlado Škafar je med drugim že organiziral tudi filmske festivale in ponovno oživil Kinoteko v Ljubljani, Javni zavod KP Kolpa pa lahko nudi tehnično in organizacijsko podporo. In filme je zagotovo prijetneje gledati v dobri družbi kot sam pred TV ekranom.

 

Vabljeni tudi na prihodnje filmske projekcije - v zimski sezoni imamo v načrtu še tri premiere dokumentarnih filmov v Adlešičih - enega iz lastne produkcije in dveh v sodelovanju z RTV Slovenija.

 

Krajinski park Kolpa - sožitje narave, kulture in zabave.

 

Datum novice 27-10-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner