::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePredpremiera filma DEKLICA IN DREVO

Poklon velikima igralkama Drame Štefki Drolc in Ivanki Mežan!

 

Leto dni je trajalo snemanje najnovejšega filma Vlada Škafarja, najuspešnejšega adlešiškega režiserja dokumentarnih filmov (Otroci, Nočni pogovori z Mojco...) in pisatelja (Poklon Štefki Drolc), širši javnost pa najbolj poznanega po režiji filma Oča. Prvo uprizoritev je Deklica in drevo doživela pred nekaj dnevi na 15. Festivalu slovenskega filma.

 

V ospredju filma sta gledališki in filmski igralki Ivanka Mežan in Štefka Drolc. Vlado Škafar pravi: "Film je tako v izhodišču kot tudi na koncu posoda dvema velikima bitjema, ki sta zaznamovali moje življenje." Gre za neke vrste poklon igralkama, ki sta se mu najbolj vtisnili v spomin z vlogami iz filmov Matjaža Klopčiča, prežetimi z neminljivostjo in žarom.

Jedro filma sestoji iz pogovora in obujanja spominov Drolčeve in Mežanove, kar je po besedah Ivanke Mežan predstavljalo veliko tveganje, saj ni bilo vnaprej določenega besedila. Tako film neprestano prehaja med tu in tam ter med sedaj in takrat. "Ne vem sicer, s kakšnimi občutki bodo gledalci po ogledu filma odšli domov, a meni se zdi delo z Vladom Škafarjem prelepo," povzema sodelovanje Štefka Drolc.

 

Nizkoproračunski film v produkciji Gustav filma in koprodukciji Javnega zavoda Krajnski park Kolpa je nastajal v okolici Velikih Sel pri Adlešičih; tudi s pomočjo domačinov, ki so popestrili še predpremiero v organizaciji JZ Kinodvor in ljubljanske Drame. Sprejem in pogostitev gostov po predpremieri v Drami, v soboto 29. septembra sta pripravila Javni zavod Krajinski park Kolpa in KUD Božo Račič iz Adlešič, sponzorsko pa z odličnimi vini podprla tudi vinarja: Vinogradništvo DOLC 1834, iz Drašičev in Kmetijska zadruga Metlika.

 

Tretjega oktobra sledi še premiera filma v Kinodvoru, sredi oktobra bo predvajan na 47. Festivalu Borštnikovo srečanje, konec meseca pa ga bomo videli tudi v domačem okolju v Adlešičih, ko si ga bo lahko ogledala tudi širša javnost!

Vabljeni torej k nam v Belo krajino.

 

 

Datum novice 30-09-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner