::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveNove turistične pridobitve v zavarovanih območjih

 

Z višjim temperaturami ozračja in vodotokov, predvsem reke Kolpe se je prebudila tudi turistična sezona v Beli krajini
 
V novo poletno sezono pa vstopamo tudi z novimi pridobitvami. Te dni smo bili povabljeni na nekatere otvoritve, druge pa bodo sledile v prihodnjih tednih.
Družinsko podjetje KMS Malerič, ki ima sedež sicer na Ogulinu pri Vinici, je na obrobju Krajinskega parka Lahinja v Podlogu pri Dragatušu 22 junija odprlo Apartmaje Malerič. Čeprav se podjetje ukvarja predvsem z obdelavo nerjavečega jekla, pretežno program za kletarstvo in vinogradništvo sov prostorih, kjer so pred leti začeli skromno proizvodnjo pa so sedaj uredili 6 luksuznih apartmajev. Tega projekta, vrednega cca 1 mio € se je podjetje lotilo predvsem zaradi krize – da bi razširili dejavnost in prezaposlili viške delovne sile, a se je pokazalo, da bodo sedaj odpirali tudi nova delovna mesta – za začetek 3. Slovesni dogodek odprtja Apartmajev Malerič so poleg številnih drugih počastili s svojo prisotnostjo tudi: županja Mojca Čemas Stjepanovič, podpredsednica DZ RS Renata Brunskole, podpredsednik Obrtne zbornice Slovenije Štefan Grosar in podpredsednica Območne obrtne zbornice Črnomelj ter predsednica nadzornega odbora Obrtne zbornice Slovenije Pavlina Svetič.
 
Pri Benetičevem mlinu na Vinici je družina, ki se ukvarja predvsem z žagarstvom, obnavlja pa tudi star mlin, ki ima status tehničnega muzeja, so konec tedna v obnovljenem domačem hlevu in hlevu, ki je bil nekoč na voljo strankam, ki so pripeljale v mlin žito odprli lokal »Pri mlinu«, ki bo na voljo kopalcem v turistični sezoni.
 
Pretekli konec tedna pa se je ponovno odprla tudi ponudba na plaži Ribica pri Tržokovem slapu v Adlešičih – obnovljena in zavarovana tudi z opletom iz naravnih materialov.
 
V kratkem pričakujemo tudi otvoritev kopališča v Metliki, ki naj bi po dolgih letih zasijalo v novi podobi.
 
Ker ta konec tedna meteorologi napovedujejo nov vročinski val, lahko izkoristite možnost osvežitve v reki Kolpi na območju naravnih kopalnih vod v Krajinskem parku Kolpa: od Prelesja pri Starem trgu do Fučkovcev. Voda v Kolpi je čista in po podatkih ARSO primerna za kopanje, njene temperature pa odvisno od lokacije precej različne – primerne za vse okuse: od 19 st C v Poljanski dolini do 26 st C v nižinskem delu od Adlešičev proti Metliki.
 
Gostinsko ponudbo in podatke o ponudnikih čolnarjenja si lahko ogledate na spletni strani http://www.kp-kolpa.si/
 
Lep pozdrav in vabljeni v objem Kolpe in belih brez
 
 
Datum novice 28-06-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner