::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSrečanje z Belokranjskimi in Dolenjskimi poslanci in svetniki

Kmetijstvo in politiki!

 

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Območna enota Novo mesto je v četrtek 20. novembra pripravila srečanje predstavnikov zbornice z novoizvoljenimi poslanci v Državni zbor RS, člani Državnega sveta RS in župani Dolenjskih  in Belokranjskih občin.¸

 

Spregovorili so o številnih težavah, ki pestijo panogo, opozorili pa tudi na pričakovane težave zaradi recesije v gospodarstvu in njenem vplivu na kmetijstvo. Ne le poslancem in svetnikom, tudi Kmetijsko gozdarskemu zavodu NM so razpravljavci položili na dušo številne probleme in pripombe. Poleg opozorila, da je nujna zastopanost vseh panog kmetijstva so bili poudarjeni tudi problemi kmetovanja v območjih s težjimi pridelovalnimi pogoji.

 

Direktor KP Kolpa Boris Grabrijan je predstavil problematiko kmetovanja v zavarovanem območju, s poudarkom na preprečevanju zarašÄanja, okolju prijaznimi tehnologijami kmetovanja, sobivanju z zavarovanimi živalskimi vrstami in razvoju dopolnilnih dejavnosti.

 

Srečanje je potekalo v prijetnem okolju Trške gore, na Turistični kmetiji Colnar, ki se ponaša z nazivom letošnjega »Kralja cvička«.

 

 

Datum novice 21-11-2008 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner