::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveZimske urice s KP Kolpa

Predstavitev Krajinskega parka Kolpa

 

Toni Gašperič, nekaterim poznan tudi kot »nečak tete Mare« je dolga leta nastopal na Veselem toboganu, pa tudi številnih drugih oddajah in prireditvah.

Danes se še bolj posveča pisanju in prireditvam v lokalnem okolju. V zimskem času vodi Zimske urice, ki v Hotel Bela krajina v Metliko vedno pritegnejo veliko občinstva.

Zadnjo sredo (19. novembra) se je metliški javnosti predstavil Krajinski park Kolpa. Poleg nalog in dela javnega zavoda so se predstavili različni deležniki s področja parka: predstavniki krajevnih skupnosti, Turistično društvo Polanske doline, CŠOD Radenci, organizator čolnarjenja Tine Lindič, Turizem na vasi Rade iz Sodevcev, Pašna skupnost Sodevci, Turistično društvo Damelj, Turistična kmetija Žagar, Vojaški pilot in inštruktor, danes pa slikar Janez Muhvič iz Hriba, Pevska skupina Kresnice iz Adlešič, tamburaši KUD Božo Račič iz Adlešič, pletarji Miko Veselič in Ivan Veselič iz Vrhovcev in umetnica pisanja pisanic Vesna Veselič iz Marindola.

 

Delo in bogastvo kulture prebivalcev parka in naravne ter kulturne vrednote smo z besedo, glasbo in pesmijo približali tudi drugim Belokranjcem. Kljub vsemu, pa so bili gostje najbolj veseli postrežbe članic Društva kmečkih žena Adlešiči, ki so pripravile peciva in predstavile knjigo Adlešička peciva – skupni projekt KP Kolpa in društva.

 

Vabljeni tudi na druge naše dogodke.

 

Vsak torek zvečer se v prostorih KP Kolpa v Adlešičih odvijajo delavnice vezenja in filcanja volne.

 

Datum novice 20-11-2008 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner