::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveOčistimo svet

 

Tradicionalna čistilna akcija tudi ob Kolpi!
 
Tudi Javni zavod Krajinski park Kolpa ob svetovnem dnevu voda že tradicionalno organizira čistilno akcijo.
 
Čeprav je skrb za okolje in odnos do odlaganja odpadkov bistveno spremenjen (na boljše) pa se ob tovrstnih akcijah - če se išče, lahko tudi nabere veliko smeti. Prostovoljci med katerimi so bili tako prvošolci iz OŠ, kakor tudi starejši, ki že dalj časa uživajo zaslužen pokoj so obhodili področje obkolpskih pešpoti in zbirali odpadke, ki v to okolje ne sodijo.
 
Razveseljivo je predvsem dejstvo, da gre v večji meri za starejše odpadke, ki so v prejšnjih akcijah ostali neopaženi ali za smeti, ki jih je naplavila reka. Današnji obiskovalci parka svoje smeti večinoma odnašajo s seboj, a nenehno osveščanje vseeno pripomore k še boljšemu odnosu do okolja.
 
Za manjše onesnaženje okolja je pomembno tudi zmanjševanje nastanka odpadkov - izbira dobrin z manj embalaže, povratno embalažo in biorazgradljivi izdelki, ter majhna poraba energije.
 
Kljub dobrim rezultatom akcije o katerih smo slišali iz medijev, pa žal zagotovo nismo odkrili in sanirali vseh divjih odlagališč in preprečili nastajanje novih.
 
Naslednja podobna akcija KP Kolpa bo odstranjevanje smeti iz reke, saj je žal ta belokranjska lepotica tudi žrtev onesnaževanja s kosovnimi in drugimi odpadki in odplakami.
 
Datum novice 25-03-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner