::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveDivja hrana 2012

DIVJA PERMAKULTURNA DELAVNICA

Divja hrana in še bolj divja kuhinja, permakultura v prvi osebi in permakulturna načela, doživljanje neokrnjene narave, stik s kulturno dediščino in še in še.

Dario Cortese je samostojni publicist, ki je med drugim napisal tudi veliki uspešnici o užitnih divjih rastlinah. V različnih publikacijah objavlja članke na temo naravne hrane in izletov v naravo, ter to znanje že leta širi tudi na delavnicah.

Janez Božič je permakulturni učitelj, ki je organiziral številna odlično sprejeta permakulturna izobraževanja. Na teh skozi igro, vajo, delo in če ne gre drugače tudi s predavanji ljudi spoznava s sistemom načrtovanja, ki je osvojil svet.

Konec tedna bo nedvomno zanimiv, saj nam bo Dario Cortese postregel z zanimivimi prigodami iz sveta divje hrane, zaupal kakšen neobičajen recept, o katerem bomo dvomili samo tako dolgo, dokler ga ne bomo poskusili. In ko boste tudi vi rekli: »Vsi smo snedli vse!«, boste vedeli, da na vrtu ne moremo pridelati nobene tako hranljive zelenjave – naj bo vitaminsko, rudninsko in še drugače sploh in oh in bio in aktivno – kot jo lahko naberemo med grmi tam pod hribom ali ob potoku. Brez zadržkov se podajmo v svet nabiralništva in divje kulinarike.

Hkrati pa nam bo Janez Božič predstavil, kako divjino pripeljati v svoj dom in tako zavestno ustvariti optimalno donosen ekosistem, ki bo imel vse lastnosti naravnih ekosistemov tako glede raznolikosti, kot uravnoteženosti in prožnosti. Spoznali bomo harmoničen odnos med ljudmi in pokrajino, ki vam bo nudil hrano, energijo in zaščito, ter uspešno zadovoljil tudi druge materialne in nematerialne potrebo in mogoče kakšno skrito željo.

Nismo izgnani iz raja –raj je tukaj, le pozabili smo, da v njem živimo. Sprememba je preprosta, četudi tako, da pojemo rajski obrok. Vse pa bo seveda začinjeno z doživljanjem narave, kot  je to možno samo v Krajinskem parku Kolpa, ki ponuja doživetje neokrnjene reke, obrežnih gozdov, divjih travnikov in čistega neba. Bivali bomo v tradicionalni, z občutkom obnovljeni belokranjski hiši, Šokčevem dvoru - biseru belokranjske kulturne dediščine.

Dobimo se v Žuničih 5, v Šokčevem dvoru, v petek, 6. aprila 2012. S tistimi, ki boste z nami prenočevali se dobimo, ob 17. uri. Po prijavah in namestitvi bomo ob 19. uri, ko pričakujemo tudi tiste, ki nas bodo obiskali vsak dan posebej, pričeli s programom. Delavnica bo trajala do 17. ure v nedeljo, 8. aprila. Za hrano, pijačo in dobro družbo je poskrbljeno. Če želite prespati na Škočevem dvoru, prinesite opremo za spanje - na razpolago so skupna ležišča. Večina delavnice bo potekala v naravi, zato se obujte in oblecite terenu in vremenu primerno. Cena delavnice je 60 €. Za podrobnejše informacije lahko pokličete 040 305 306 (Janez) ali pošljete mail na naslov, na katerega sprejemamo tudi prijave: jbaonzeizc@gmail.com.

Več na spletnih straneh Krajinskega parka Kolpa, Permakulturnemu blogu  in Divja hrana 

 

Vabljeni v objem Kolpe in belih brez,

Krajinski park Kolpa in Dario, Janez in Boris

 

Datum novice 15-03-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner