::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveTD Damelj uspešno zaključil projektne aktivnosti z otvoritvijo novega objekta

 

Nove pridobitve v okviru projekta IPA Curs Colapis!
 
V četrtek, 23. februarja 2012 je v majhni vasici Damelj ob Kolpi potekala 14. seja Projektnega sveta partnerjev v okviru projekta Curs Colapis – Operativni program IPA Slovenija-Hrvaška 2007-2013. Na kateri so projektni partnerji poročali o svojih opravljenih aktivnostih in o nalogah, ki jih bodo še izvedli do konca projektnega obdobja, ki bo predvidoma podaljšano do 31. maja 2012.
 
Po zaključku projektnega sveta pa je bila organizirana tiskovna konferenca na kateri so novinarjem predstavili trenutne rezultate županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanović, Greta Auguštin, vodja projekta, Darko Zevnik, podžupan Občine Metlika, Vesna Muc iz Metlike, v imenu treh hrvaških partnerjev (občine Žakanje, Netretić in Kamanje) Anita Srbelj-Dehlić namestnica načelnika občine Žakanje, Boris Grabrijan, direktor KP Kolpa, Uroš Jelenovič iz Občine Kočevje in Zvonko Žagar iz Turističnega društva Damelj.
 
Po predstavitvi rezultatov in napovedi nadaljnjih aktivnosti projekta vrednega 1,5 mio €, je sledila tudi otvoritev najnovejše pridobitve TD Damelj – novih prostorov društva, vstopno izstopnega mesta za čolne in šotorišča ob Kolpi. Pomembni turistični investiciji v višini skoraj 180.000 € je moralo dobrih 9.000 priložiti tudi turistično društvo. V kulturnem programu ob otvoritvi je poleg domačih društev in posameznikov sodelovala tudi folklorna skupina iz Žakanja.
 
Večina projektnih aktivnosti je v zaključni fazi, najpomembnejša končna pridobitev pa bo ureditev območij rekreacije ob reki Kolpi. Pravna ureditev režima rabe reke Kolpe v rekreativne namene pa v tej fazi še ne bo zaključena, saj jo je potrebno urediti z mednarodnim sporazumom z Republiko Hrvaško, v kar sta že vključeni ministrstvi obeh držav - ministrstvi za zunanje zadeve in ministrstvi za notranje zadeve.
 
Foto: Tončka Jankovič, Boris Grabrijan

 

Datum novice 23-02-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner