::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveMalteški turistični delavci v Beli krajini

 

Predstavitev belokranjske turistične ponudbe!
 
V Sloveniji se na povabilo Slovenske turistične organizacije mudi skupina predstavnikov turističnih agencij in novinarjev iz Malte. Da bi svojim strankam kar najbolje predstavili ponudbo v Sloveniji si na enotedenskem obisku ogledujejo vso raznolikost slovenskih regij.
 
Turistični delavci, ki očitno dobro poznajo najbolj obljudene turistične destinacije pri nas, so z zanimanjem spoznavali tudi Belo krajino. V Šokčevem dvoru v Žuničih so se seznanili z Belo krajino in zavarovanimi območji v Sloveniji, prav posebej pa so spoznali Krajinski park Kolpa. Večji del predstavitve je zaradi močnega ponedeljkovega sneženja potekal preko projekcije, v živo pa so lahko spremljali izdelavo pisanic, polstenje volne, obdelave lanu in podobno.
 
Poleg Krajinskega parka Kolpa so spoznali tudi Turistično kmetijo Raztresen v Rimu, Sosesko zidanico v Drašičih in Belokranjsko hišo Veselič v Podzemlju, kjer so se pod vodstvom Tončke Jankovič "steljkali", ob spremljavi tamburaške skupine KUD Božo Račič zaplesali "Hruške, jabuke slive...", z Andrejo Veselič pa so se poskusili v pripravi belokranjske pogače, ki jim je bila že ob sprejemih zelo všeč.
 
Organizatorji turizma iz Malte so bili nad videnim zelo navdušeni, tudi sneženje in za njih nizke temperature (na Malti je trenutno 15 st. C) jim niso vzele dobre volje. Sedaj lahko le upamo, da bodo poleti pripeljali goste tudi k nam. Tedensko iz Ljubljane v Valletto letita dve leteli, torej so pogoji za izmenjavo zelo dobri, Bela krajina pa jim lahko nudi to česar na svojih otočkih nimajo - zelenje, pristno naravo in biotsko pestrost.
 
Foto: Igor Grašak, Boris Grabrijan
Datum novice 21-02-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner