::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveS tradicionalnimi vrednotami skupaj v Evropo!

 

V Makedonskem mestu Negotino se od 10. do 18. februarja odvija mednarodno srečanje skupin iz Slovenije (občina Črnomelj), Italije (Minervino di Lecce), Bolgarije (Popovo) in Makedonije (Negotino), pod akronimom: »Creating a network of European wine tradition, culture and expertise«, pri čemur projekt spodbuja tradicionalne vrednote in povezovanje v skupno Evropo.

Belokranjci so z Negotinom tudi prijateljsko povezani. Tokrat so se udeležili ustvarjalnih delavnic na temo vino in vinska kultura prav v času njihovega velikega praznovanja Sv. Trifuna (14. feb) – zaščitnika vinogradov. Belokranjska vina je predstavil Alojz Hoznar iz Ručetne vasi, dobrote so pripravile članice Aktiva kmečkih žena Črnomelj. Vera Vardjan in Tončka Jankovič sta se udeležili ustvarjalne delavnice na aktualno temo, Lidija Ivanšek pa je skrbela za organizacijo in koordinacijo z vodilnim partnerjem.
Sicer maloštevilna ekipa iz Črnomlja je uspešno predstavila Belo krajino in pritegnila veliko pozornosti. Sledi srečanje projektnih partnerjev v Italiji, česar se udeleženci že veselijo, saj so se stkala mnoga nova poznanstva in poslovna sodelovanja.
Foto: Vera Vardjan, Lidija Ivanšek, Tončka Jankovič
Datum novice 13-02-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner