::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveBelokranjski rejci drobnice

Občni zbor Društva rejcev drobnice Bele krajine!

 

Redni letni občni zbor so v nedeljo 5. februarja v Črnomlju imeli ovčerejci in kozjerejci Bele krajine. Po pregledu številnih aktivnosti preteklega leta (med njimi izobraževanja, društvena razstavo živali, družabni dogodki, a tudi državna razstava drobnice in državno prvenstvo v striženju ovac), si je društvo zadalo tudi naloge za leto 2012.

 

Prva med aktivnostmi bo že 7. februarja ko bodo na Dnevu drobnice na Krasincu rejci izvedeli novosti o tehnologiji reje in o letošnji subvencijski kampanji.

 

Drug dogodek pa bo predvidoma v mesecu marcu, ko bodo člani društva spoznavali bližnje okolje, saj so sami ugotovili, da premalo poznajo okolje v katerem živijo in delajo. Na celodnevni ekskurziji bodo pod vodstvom Borisa Grabrijana spoznavali naravne vrednote, kulturne spomenike in kmetije v Krajinskem parku Kolpa, ob tem pa podali tudi predloge za ukrepe preprečevanja zaraščanja kulturne krajine v demografsko ogroženih področjih.

 

Sicer pa bo tudi letos osrednja prireditev društva razstava drobnice v Semiču s številnimi vzporednimi aktivnostmi v mesecu juniju. Novembra pa je načrtovana strokovna ekskurzija v tujino. Člani društva pa bodo sodelovali tudi na drugih prireditvah v beli krajini in promovirali meso in mleko drobnice ter uporabo ovčje volne.

Člani društva so ob plačilu članarine prejeli skromno darilo - naglavni trak iz domače ovčje volne.

 

Pridružite se aktivnostim DRD tudi vi.

 

Tekst in foto: Boris Grabrijan

 

 

Datum novice 06-02-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner