::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveNaj večer v Metliki, s Tonijem Gašperičem

 

Tudi tokrat prijetno vzdušje ob pripovedovanju NAJzgodb!
 
V ponedeljek 23. januarja je po uvodu orgličarja Ota Nemaniča (ki je imel več zanimivih glasbenih vložkov) in nagovoru Tonija Gašperiča svojo težko življenjsko zgodbo borbe za življenje a polne ljubezni prva izpovedala pesnica Jožica Kapele. Pedagoginja Željka Janjac je v brezhibni slovenščini predstavila zgodbo "južnjakinje v Sloveniji", ki tudi Slovence uči slovenske slovnice, direktor KP Kolpa Boris Grabrijan pa se je ob predstavljanju svojih konjičkov in poklicev dotaknil predvsem zgodbe ohranjanja avtohtone belokranjske pramenke.
Dih jemajoče fotografije pa so ves večer predvajali člani Fotokluba iz Črnomlja.
 
In zadnja zgodba se je navezala na nadaljevanje večera na katerem so si obiskovalci ogledali manjšo razstavo izdelkov iz volne mojstrice domače obrti Tončke Jankovič.
Ob čudovitem sivem pinotu vinarja Jožeta Mavretiča iz Vidošičev, je sledila pokušina belokranjskega jagenjčka na ražnju, ovčje salame, ovčjih hrenovk, ovčje jaglene klobase (klobasa s proseno kašo), beloKranjske klobase (ovčja kranjska klobasa) in odlične jagnječje jetrne paštete; vse iz Ovčerejske kmetije Vučji ogrizek iz Velikih Sel.
 
Toni, ki z veliko osebnega angažmaja in brez kakršnega koli proračuna s sodelavci pripravlja NAJvečere bo v februarju z aktivnostmi naljeval in gostil nove goste z njihovimi NAJzgodbami.
Vabljeni!
 
Foto: Tončka Jankovič, Igor Grašak, Boris Grabrijan
 
Datum novice 24-01-2012 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner