::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveEko - etno, Zagreb 2011

 

Tudi Slovenija na Eko - Etno 2011,
 
na že 9. EKO ETNO sejmu v Zagrebu kjer se predstavljajo predvsem ekološki pridelovalci hrane iz Hrvaške, ob njih pa tudi številni mojstri in zadruge domače in umetnostni obrti.
 
V organizaciji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije se v štirih dneh na sejmu predstavljajo tudi slovenske kmetije in organizacije ki delujejo na področju kmetijstva in varstva okolja. Prvi dan ko je sejem odprl zagrebški župan Mirko Bandić se na stojnici KGZS predstavljajo tudi Kmetija Roštohar iz Blance, Sirarstvo Gorišek iz Mokronoga, Kartuzija Pleterje in Krajinski park Kolpa.
 
Zagreb kot veliko tržišče in celotna Hrvaška za vse, ki se bodo v teh dneh predstavili na sejmu predstavlja velik tržni potencial, v primeru zavarovanih območij KP Kolpa in RP Kozjansko pa nujno sodelovanje za uspešno upravljanje narave.
 
Na sejmu sodelujejo tudi predstavniki iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Poljske. V petek so se na sejemskem odru predstavili hrvaški modni ustvarjalci, ki današnje trende gradijo na koreninah iz preteklosti. Tako je bilo moč videti trendovsko urejene frizure iz starih časov ter moderna oblačila s pridihom etnoloških ornamentov, tekstilij ter krojev.
 
 
Foto: Boris Grabrijan, Tončka Jankovič  
Datum novice 29-10-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner