::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveTudi Krajinski park Kolpa se je predstavil na Agri

 

Sejem bil je živ!
 
49. mednarodni sejem AGRA, ki je potekal od 20. do 25. avgusta v Gornji Radgoni je tokrat gostil 1.710 razstavljavcev. Različni ponudniki iz področja kmetijstva, gozdarstva in prehrane, ki so prišli iz 27 držav so se predstavljali na skupno 67.000 m2 razstavnih površin. Organizatorji omenjajo obisk okrog 120.000 obiskovalcev. Država gostja je bila letos Poljska.
 
Sejem je ponovno odprl Predsednik države dr. Danilo Türk, ki je v svojem nagovoru podčrtal pomen kmetijstva oziroma agrikulture kot najosnovnejše in najpomembnejše gospodarske dejavnosti.
 
Minister za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan pa je dal svojevrsten pečat tej prireditvi, saj je vnesel pozitivni duh in optimizem, se zahvalil kmeticam in kmetom ker pridelujejo hrano, za katero je v lanskem letu kar 14 inšpekcij EU ugotovilo, da je njena pot sledljiva, da je varna in zdrava. Dopolnil je tudi svojo misel iz lanskoletne otvoritve: "...da ima Slovenija dobre možnosti pridelati večji delež hrane za samooskrbo...". Danes ugotavlja minister Židan, da je to naša obveznost, saj je svet okrog nas manj stabilen in je prehranska varnost nujnost preživetja.
 
Krajinski park Kolpa se je tudi letos predstavljal v okviru skupne predstavitve Slovenskih naravnih parkov in obiskovalce animiral z razstavo, predvajanjem glasbe in filmov ter diapozitivov iz doline reke Kolpe ter promoviral turistične ponudnike iz območja Krajinskega parka Kolpa. Posebno vlogo pa so v živinorejskem delu imeli tudi belokranjski rejci drobnice, ki so predstavljali avtohtono belokranjsko pramenko v okviru predstavitev stanovskega združenja in genske banke. Poskušati je bilo mogoče tudi izdelke iz mesa, pripravljena pa je bila tudi razstava izdelkov iz volne in krzna.
Datum novice 27-08-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner