::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveDan odprtih vrat KP Kolpa

Poučno in veselo!

Zadnje sončne dni so v Krajinskem parku Kolpa izkoristili za prijetno in poučno druženje. Ker ob 2. obletnici ustanovitve javnega zavoda niso pripravili bučnega praznovanja, je KP Kolpa povabil osnovnošolce na dan odprtih vrat. Učenci od prvega do četrtega razreda iz podružnične OŠ Adlešiči  in tudi učenci iz podružnične OŠ Griblje, ki obiskujejo razrede od prvega do petega,  so prišli na obisk v Šokčev dvor. V Žuničih so bili sprejeti s pogačo, si ogledali poslopja in muzejsko zbirko ter z velikim zanimanjem prisluhnili zgodbam o življenju nekoč v teh krajih.

Sledil je ogled Belokranjske učne čebelarske poti, kjer so bili najbolj navdušeni nad zgodovino čebelarjenja in nad ogledom čebelje družine pod steklom opazovalnega panja. Na prostoru ki služi kot predavalnica in počivališÄe pa so nastopili tudi sami: recitirali in peli.

Po zanimivem delovnem dnevu, so skupaj zakurili in spekli kostanj. Navdušeni otroci bi ostali še, a tudi doma so jih že čakali in polni vtisov so zapustili Žuniče. Prav kmalu so njihov program ponovili dijaki Gimnazije Kamnik.

Učenci so se gostiteljem iz KP Kolpa zahvalili že v Žuničih, pozneje pa še enkrat ko so prinesli svoje risbe ter spise na temo obiska Šokčevega dvora in Belokranjske čebelarske učne poti.  

 

 

Datum novice 17-10-2008 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner