::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveTabor geologov v KP Kolpa

 

Mladi geologi v praksi preverjali teoretična znanja!
 
V juliju mesecu so študentje Univerze v Ljubljani izvedli »Geotabor« - že 15. po vrsti, katerega namen je bil v praksi uporabiti na Naravoslovni fakulteti pridobljeno teoretično znanje, soočiti se s številnimi izzivi, ki jih narava nudi geologom, kakor tudi mlajšim generacijam približati predstavo o delu geologa na terenu. Določene morfološke oblike so vidne le na terenu in bodočim geologom nudijo vpogled v dejansko stanje, ki ga učbeniki, pa če tudi še tako odlično napisani in slikovno dokumentirani, sami ne morejo posredovati zaradi svoje dvodimenzionalnosti. 
25 študentov je en teden raziskovalo celotno Belo krajino in tudi širše področje Pokolpja, posebej pa so se posvetili območju Krajinskega parka Kolpa kjer so v Žuničih uživali gostoljubje Javnega zavoda KP Kolpa.
Rezultati tabora bodo predstavljeni v zborniku, ob njem pa bodo nastali številni učni pripomočki (zloženka, opisne table, geološki stolpec…), ki bodo obiskovalcem zavarovanega območja KP Kolpa predstavili nekatere geološke značilnosti območja.
 
Izkušnje, ki jih študentje pridobijo na taboru, pripomorejo k nadgradnji znanja in hkrati povečajo njihove možnosti za kasnejšo zaposlitev na področju geologije, gradbeništva, varstva okolja ter drugih področij povezanih z geologijo, hkrati pa večajo ustreznost odziva ob podobnih situacijah v karieri.
 
Študentje so imeli v rokah sami celotno organizacijo tabora, njihovi profesorji pa so se vključevali v posamezne aktivnosti. Za odlično izveden Geotabor ima največ zaslug belokranjski študent Rok Brajkovič, ki je skrbel za nemoten potek vseh aktivnosti, prav tako pa bo skrbel da bodo vse tri delovne skupine zaključile svoje terensko delo z ustreznimi izdelki.
Datum novice 20-07-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner