::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveUmetnost ob Kolpi

Mednarodni Art camp v Pobrežju!

 

Zaključila se je zanimiva kolonija, ki jo je v prijetnem okolju Kolpe, gradu in mlina v Pobrežju organiziralo KUD Laterna iz Črnomlja. Udeleženci petdnevnega dogodka, ki so bili vseh starosti so ustvarjali na različnih področjih umetnosti. Največ je bilo slikarjev, pomembna pa je bila tudi delavnica kiparjenja iz kamna. Najmlajši so se poskusili tudi v izdelovanju didžiriduja - instrumenta avstralskih domorodcev. Nanje so potem tudi zaigrali. Ljubitelji fotografije so ustvarjali na vodeni delavnici, ljubitelji plesa pa so imeli veliko priložnosti uživati na delavnici orientalskega plesa. Zlatko Zajec, bolj poznan kot Zlatko Zakladko pa je vodil zeliščarsko delavnico, na voljo pa je bila tudi zvočna kopel iz gongov.

 

Večeri so bili popestreni z nastopi glasbenih skupin in potopisnimi predavanji. Najprizadevnejši med organizatorji Slavko Čečura je poudaril veliko zadovoljstvo nad številčno udeležbo, pestrostjo dejavnosti in starostno strukturo, obenem pa izrazil razočaranje nad nezainteresiranostjo sponzorjev in majhnim posluhom lokalnega okolja za podporo temu velikemu umetniškemu dogodku. 

Tekst in foto: Boris Grabrijan

Datum novice 23-07-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner