::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveUživajte na Kolpi

 

Če razmišljate kam bi se odpravili na izlet ali na dopust, Vas vabimo na različne destinacije v Krajinskem parku Kolpa. Poleg obiska enkratnega zavarovanega območja narave si lahko ogledate tudi številne kulturne spomenike, turistične kmetije, domače obrti ali pa uživate v čisti in topli reki Kolpi. Kopanje ali čolnarjenje in zanimivi družabni dogodki ob reki Kolpi na območju od Prelesja do Dragoš, pa tudi nižje od parka v Gribljah, Podzemlju in Primostku. Vsi rezultati letošnjih analiz voda na območjih naravnih kopalnih vod so skladne s priporočili IVZ RS. Natančne rezultate si lahko ogledate na spletni strani http://www.arso.gov.si/vode/kopalne%20vode/amp/kopalne_vode.html
 
Območja kopalnih vod v Beli krajini so:
- Prelesje - Kot,
- Sodevci,
- Radenci,
- Damelj,
- Učakovci - Vinica,
- Adlešiči,
- Pobrežje - Fučkovci,
- Dragoši - Griblje,
- Podzemelj,
- Primostek.
V petek 15. julija 2011 je temperatura reke Kolpe v Radencih 23,8 st C, v Adlešičih pa 26 st C. Vodostaj reke Kolpe v Radencih 80 cm.
Ponudniki za najem čolnov v Prelesju, Starem trgu, Radencih, Sodevcih, Kotu pri Damlju, Damlju, Vinici, Žuničih, Adlešičih in v Pobrežju.
 
In še:
NOVO - NOVO - NOVO
RIBICA - okrepčilo in razvedrilo na plaži v Adlešičih
 
Na plaži pri Tržokovem slapu v Adlešičih vam je to poletje na voljo brezplačni ustvarjalni kotiček za otroke z Nevenko Dautanac, čemur je dodana še ponudba hladnih okrepčil ter prigrizkov za vsakogar. Po šestih vikendih zaznamovanih z nevihtami in dežjem, je končno prišel vroč in sončen konec tedna ter počitnice v pravem zamahu.
Topla voda in otroški ustvarjalni kotiček v polnem razcvetu. Plažo krasijo številne risbice in porisani kamenčki, predvsem pa je tu doma dobra volja. Še posebej vas k poletnemu ustvarjanju vabimo to soboto, 16. julija, ko bo z otroki na obali reke Kolpe ustvarjala Vera Vardjan, mojstrica domače obrti. Izdelki bodo na ogled na plaži Ribica, pri Tržokovem slapu v Adlešičih.
 
Temperaturo reke Kolpe lahko spremljate na spletnih straneh: http://www.kp-kolpa.si/ , http://www.kolpa-adventures.com/ in http://www.kolpas.si/.
 
PRIPOROČAMO VAM, DA SE ZA OBISK REKE KOLPE ODLOČITE, ČE JE TO MOGOČE MED TEDNOM, SAJ JE OB KONCU TEDNA ZELO OBREMENJENA, OB TEM PA VAS PROSIMO DA SPOŠTUJETE RED V ZAVAROVANEM OBMOČJU NARAVE!
Datum novice 15-07-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner