::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveRazstava belokranjske drobnice v Semiču

 

Tudi Krajinski park Kolpa na razstavi Belokranjske drobnice!
 
Društvo rejcev drobnice Bele krajine je s partnerskimi organizacijami minulo nedeljo v Semiču pripravilo razstavo drobnice, z bogatim spremljajočim program. Tradicionalni dogodek se je v prostoru že dodobra uveljavil, saj so bile ovce in koze na ogled že sedemnajstič.
 
Poleg drobnice si je bilo mogoče ogledati tudi cikasto govedo, prašiče pasme mangulica in podobno. Največ živali je tokrat prišlo iz območja Krajinskega parka Kolpa, zastopani pa so bili rejci iz celotnega območja. Razstavljenih je bilo 6 pasem ovac in ena pasma koz. Sočasno je teklo ocenjevanje živali, jagnječje pečenke, trofej, predavanje o reji drobnice, strokovni prikazi, peka jagenjčka na ražnju na prostem in podobno. Največ zabave pa je bilo z ovčarskim 4x4, kjer je bilo potrebno uganiti težo ovna.
 
Javni zavod KP Kolpa je poleg promocijskega materiala in informacij organiziral tudi strokovni prikaz ravnanja z živalmi, strižnje in obrezovanja parkljev. Dogodek je štel tudi za izobraževanje KOP.
 
Datum novice 05-06-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner