::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveMednarodni dan okolja - 5. junij

 

Delovno praznovanje okoljskega praznika!
 
Uslužbenci Javnega zavoda Krajinski park Kolpa so pred krajevnim praznikom KS Stari trg in mednarodnim dnevom okolja uredili okolico naravne vrednote Kal v Močilah ter okolico zavarovane lipe. Redno vzdrževana je tudi Vaška tehtnica - info točka parka, ki še dobiva svojo dokončno obliko in funkcijo. V krajinskem parku je skrb za urejanje kulturne krajine in redno vzdrževanje naravnih vrednot običajna aktivnost ob nalogah varovanja okolja.
 
Tudi naravovarstveni nadzornik in poslovna sekretarka se ne ustrašita fizičnih izzivov pri skrbi za urejanje in varstvo narave. Ob tem so bile pregledane tudi ptičje valilnice, ki so jih v okviru aktivnosti KP Kolpa izdelovali osnovnošolci iz Starega trga in jih postavili ob trški pešpoti in ugotovili, da so v veliki večini naseljene in uporabljene za valjenje. Tudi biotska pestrost v na novo urejenem ribniku Močile se izboljšuje.
 
Datum novice 05-06-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner