::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveVeleposlaniki v Beli krajini

Diplomatski zbor v Šokčevem dvoru v Žuničih!

 

V organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve in ob angažiranosti TIC Metlika je Belo krajino obiskalo 39 veleposlanikov in odpravnikov poslov akreditiranih v Sloveniji. Gostitelj minister Samuel Žbogar je popeljal visoke goste skozi najpomembnejše dele v vseh treh občinah, kjer so se tudi srečali z županjami. Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič se jim je pridružila v Šokčevem dvoru kjer jim je zavarovano območje narave in kulturni spomenik predstavil direktor javnega zavoda Boris Grabrijan.

 

Gostje so si z zanimanjem ogledali arhitekturni spomenik in zbirke, prav tako pa so pokazali velik interes za prikaze domače obrti, saj so jim domači mojstri iz področja parka prikazali pisanje pisanic, pletenje košar, opletanje steklenic, tučnjo, trenje, tkanje in vezenje lanu. Vzdušje pa je še polepšala pevska skupina Kresnice, ki je zapela nekaj ljudskih pesmi.

 

Datum novice 14-05-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner