::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSpomladanski kmetijski Gorenjski sejem

 

Krajinski park Kolpa tudi na sejmu Agromehanike!
 
 
Po ukinitvi Gorenjskega sejma je pobudo sejmarjenja v tem delu Slovenije prevzelo podjetje Agromehanika, ki ima v slovenskem prostoru pomemben del proizvodnje kmetijskih strojev, zastopa in trži pa tudi številne tuje znamke.
 
Deseti sejem je odprl Ivan Oman, kmet iz Zminca v Poljanski dolini kot se je sam predstavil. Slovenski javnosti pa je Oman poznan tudi kot pobudnik stanovskega organiziranja kmetov in večstrankarskega sistema ter kot član predsedstva RS. V nagovoru ob otvoritvi je navzoče opozoril na pomen družinskega kmetovanja in združevanja kmetov v ustrezne zadružne organizacije, kot odgovor na prežeče nevarnosti novega kapitalizma in globalizacije. Javnost sta nagovorila tudi direktor Agromehanike Jan Šinkovec in direktor KGZ Kranj Mitja Kadoič.
 
Krajinski park Kolpa se Gorenjski javnosti organizirano predstavlja že nekaj let in tudi iz tega okolja je opazno povečano zanimanje za obisk zavarovanega območja - tako osnovnošolske skupine kot društva s podeželja.
 
 
Datum novice 20-04-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner