::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveJurijev pohod po Grajski pešpoti

 

Pohod ob prebujajoči se naravi!
 
Skoraj sto udeležencev se je v lepem nedeljskem dopoldnevu (17. april) odpravilo na pohod po Grajski pešpoti v Krajinskem parku Kolpa. Po prijavi pri Starem podu ob Kolpi v Adlešičih so se pohodniki odpravili na start v Žuničih.
 
Po kratki predstavitvi parka in ogledu kulturnega spomenika Šokčev dvor, se je kolona sprehodila po Belokranjski čebelarski učni poti in skozi Paunoviče in košenice ter steljnike prišla v Miliče. Zaradi gostoljubnosti domačinov (družini Jakovac in Vukčevič), ki sta pogostili pohodnike in ogleda pravoslavne cerkve in vaškega kala je bil postanek daljši. Po Miličih pa se pešpot spusti vse do Miličkih luk in vodi ob Kolpi pod Marindolom, Vrhovci in Gorenjci do Adlešiškega brega. Nekaj udeležencev je tukaj končalo, večina pa je po postanku nadaljevala mimo Vumola, Vušivca in brodišča do Pobrežja. Mlinarja Jože in Stanka Kuzma sta obiskovalcem odprla mlin in podarila žakeljček koruzne moke.
 
Nekaj udeležencev je nadaljevalo pot vse do Dragoš (skupaj 14,5 km), del pa se jih je po ogledu Pobreškega gradu vrnilo ob Kolpi do Starega poda, kjer je bila za vse udeležence pripravljena malica.
 
Ob prijetnem druženju in rekreaciji so obiskovalci spoznali tudi veliko naravnih vrednot in kulturno dediščino. Ker je pohod po Grajski pešpoti organiziran ob Jurjevem (letos teden dni prej, ker sovpada z veliko nočjo) je goste na startu pozdravil tudi Zeleni Jurij.
 
Vabljeni na pohod po grajski pešpoti tudi vi, pot je nezahtevna in zanimiva, ter vse leto vzdrževana, tako kot tudi druge pešpoti in učne pot na območju Krajinskega parka Kolpa.
Datum novice 19-04-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner