::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePrikaz oživitvene rezi sadnjega drevja

 

V okviru projekta IPA program Čezmejnega sodelovanje Slovenija – Hrvaška 2008 – 2013) z naslovom »Od vijeglavke do soka«, je Javni zavod Krajinski park Kolpa v četrtek, 24. marca, ob 16. uri v Purgi pri Veseličevih (po domače - Jurasovi) organiziral delavnico - strokovni prikaz rezi sadnih dreves v visokodebelnih nasadih.
Številnim udeležencem je inž. Andrej Fabjan opisal in prikazal postopek oživitvene rezi na primeru starih jablan, ki niso bile oskrbovane več let ali pa so bile huje poškodovane. Zanimiv prikaz v katerem je bilo uporabljeno vse razpoložljivo orodje – tudi strojni sekalec za izdelavo lesnih sekancev je potekal v prijetnem vzdušju, saj so pri delu (pa tudi pri dajanju navodil) sodelovali tudi slušatelji, gostitelji z gospodinjo Ano pa so s svojo gostoljubnostjo vzdušje še izboljšali.
 
V naslednjih tednih bodo podobne delavnice organizirane tudi v Radencih v Poljanski dolini, Damlju in okolici Vinice, zato vabimo vso zainteresirano javnost, da se jih udeleži.
Datum novice 01-04-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner