::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveZa Valentinovo oblecite rdeče

 

Oblecite rdeče - se imenuje prireditev, ki jo ob valentinovem že nekaj let pripravljajo adlešiški mladinci.
 
Člani Društva prijateljev mladine Adlešiči že tradicionalno vabijo na Valentinov ples. Tudi letos so ob zabavni glasbi pripravili veselo druženje za mlade in mlade po srcu, ki valentinovo razumejo ne le kot dan zaljubljencev temveč tudi kot dan prijateljstva in medsebojnega razumevanja.
 
Sobotni Valentinov ples v Adlešičih so podprli številni sponzorji in donatorji, s čimer so lahko zavzeti mladinci pripravili bogat srečelov z glavno nagrado - graciozno zlato semiško penino, v zahvalo in promocijo pa so izdelali tudi jubilejne (obleci rdeče) majice. Kot se za dan ljubljenih, zaljubljenih in pravih prijateljev spodobi, so v Adlešičih tudi letos slavni in znani pari društvo podprli s srčkovim plesom in tako poskrbeli za obilo smeha in dobre volje.
 
Člani Društva prijateljev mladine Adlešiči sicer aktivno sodelujejo na prireditvah in delovnih akcijah v Adlešičih in okolici, še posebej pa na območju Krajinskega parka Kolpa - ob sami reki Kolpi. Aktivnosti je zadnja leta vodil predsednik Jurij Veselič, na letošnjem občnem zboru pa so izvolili novega predsednika in na njegov god tudi organizirali največjo prireditev - Valentinov ples. Gotovo bo tudi Valentin Križan nadaljeval z uspešno vodenimi in izpeljanimi aktivnostmi.
 

Sv. Valentina dan (14. februar) so včasih smatrali kot prvi pomladni dan in nekoč ko so za delo uporabljali živino, je na ta dan niso vpregali.

 

Datum novice 14-02-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner