::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveObčni zbor DRD Bela krajina

 

Belokranjski rejci drobnice z novim vodstvom!
 
Eno najstarejših društev rejcev drobnice v Sloveniji - DRD Bele krajine je na občnem zboru v Semiču v nedeljo 6. februarja pregledalo rezultate svojega dela od ustanovitve leta 1994 do danes in ugotovilo številne prednosti in izboljšave.
 
Med predsedniki, ki so v tem času vodili društvo: Stanko Pašič, Andrej Črnugelj, Boris Skube in Peter Štefanič, vsekakor izstopa ime Stanka Pašiča, ki je s kratko prekinitvijo delo društva koordiniral skoraj vse to obdobje in ga kljub številnim turbulencam vodil kot stanovsko močno, strokovno dobro in prijateljsko uspešno društvo ter ga pripeljal do zavidljivih rezultatov in uspehov. Na veliko žalost vseh članov se je odločil po vseh teh letih odnehati in prepustiti delo mlajšim - sedaj sokrajanu ing. Andreju Ogulinu iz Malin.
 
Člani društva upajo, da bo mladi naslednik podobno uspešno peljal društvo belokranjskih rejcev drobnice naprej v nove izzive in uspehe. Na občnem zboru se je Stanko svojim najtesnejšim sodelavcem v tem času zahvalil s pastirskimi palicami z rogovi belokranjske pramenke in seveda v njihovih očeh izzval odsev sreče in veselja, pri komu tudi solzo veselja. Odhajajoči predsednik je tudi pohvalil sodelovanje s KP Kolpa, ki je sodeloval na prireditvah rejcev drobnice s svojimi delavnicami in publikacijami ter nudil prevoz živali na razstavo, kar bo izvajal tudi v letu 2011.
 
Društvo je v programu dela za leto 2011 zastavilo bogat program dela, z najpomembnejšimi cilji: organizacijo občnega zbora Zveze društev rejcev drobnice Slovenije, razstavo drobnice v Semiču, sejem drobnice v Adlešičih, dneve drobnice na Krasincu, veliko strokovnih in družabnih srečanj, ter si zadalo izziv za leto 2011 - ali so-organizirati 16 državno prvenstvo v striženju ovac in državno razstavo drobnice v Beli krajini.
 
Če bo, bo prvič, vsekakor pa skrajni čas, da se najpomembnejši dogodek rejcev drobnice organizira tudi v ovčerejsko tako pomembni regiji kot je Bela krajina.
Datum novice 06-02-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner