::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveDelo društev

Letni pregled dela

 

Podobno kot društva po vsej Sloveniji tudi številna turistična, športna, kulturna, in stanovska društva na območju Krajinskega parka Kolpa te dni pripravljajo občne zbore na katerih pregledajo opravljeno delo in načrtujejo aktivnosti v tekočem letu. Ta konec tedna sta občne zbore opravila tudi KUD Božo Račič iz Adlešičev in KUD Lepa Anka iz Preloke.

 

Zadovoljni s svojim delom so tudi pozitivno ocenili sodelovanje z javnim zavodom in tudi zastavili načrte nadaljnjega sodelovanja v letu 2011. Čeprav je poslanstvo teh društev predvsem skrb za ohranjanje kulturne tradicije, pa so skupne točke dela tudi na področju ohranjanja narave, saj imajo takšna društva na podeželju zelo pester nabor obveznosti in nalog. Obe društvi sodelujeta pri čistilnih akcijah in izvajanju prostovoljnega dela pri večjih investicijah in obnovitvenih delih. V letu 2011 bo skupno delo tudi na področju revitalizacije opuščenih vaških kalov.

 

Uradnemu delu sledijo vedno tudi družabni večeri, ki so prav tako zelo pomemben del družbenega dogajanja, v Adlešičih pa so si v petek zvečer ogledali tudi projekcijo dokumentarnega filma "Vuglenica v Močilah", ki je pod režijo Tomislava Urha nastal lansko leto v produkciji JZ KP Kolpa.

 

 

Datum novice 30-01-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner