::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveVakantiebeurs 2011 - Utrecht

 

Tudi Krajinski park Kolpa na sejmu VAKANTIEBEURS 2011 v nizozemskem Utrechtu!
 
Na največjem turističnem sejmu držav BENELUXA - Vakantiebeurs, že 41 po vrsti, se je med 11. in 16. januarjem 2011 Slovenija predstavljala z osrednjo temo: predstavitev JV Slovenije in >Evropske destinacije odličnosti 2010 - Kolpa. Dotakni se zgodbe.< Sejem na katerem je sodelovalo več kot 1.300 razstavljavcev je v slabem tednu obiskalo dobrih 122.000 obiskovalcev.
Številni med njimi so slovenijo poznali osebno ali po pripovedovanju in izkazali interes za obisk reke Kolpe, zavarovanega območja in različne oblike turizma v naravi.
Slovenija je nastopila kot država partnerica, kar je pomenilo dodatne promocijske aktivnosti v nizozemskih medijih ter dodatno promocijo na samem sejmu - predstavitve in animacije na posebnem odru, novinarsko konferenco ter večerni dogodek. 
Za turistične agencije, organizatorje potovanj in novinarje je Slovenska turistična organizacija (STO), v sodelovanju s predstavniki JV Slovenije, pripravila tiskovno konferenco, nato pa še večerni dogodek >I feel Slovenia< z izbrano kulinariko in glasbo. Z uvodnim pozdravom je svečani dogodek najavil veleposlanik RS na Nizozemskem Leon Marc, prisotne pa sta nagovorila tudi direktor direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo Marjan Hribar ter direktor RIC Bela krajina Peter Črnič. Ob pokušanju jedi (pripravila sta jih Damjan Fink in Tanja Kos, Zavod OKUS), belokranjske pogače (Krajinski park Kolpa,) in vin (KZ Metlika), sta za spoznavanje melosa Slovenije in kolpske doline poskrbela Zavod Židana marela in tamburaška skupina Stari bas. Dogodek za javnost B2C (business to customer), ob glavnem vhodu, je obiskovalce sejma še dodatno vabil k promocijski stojnici Slovenije, na kateri je poleg zajetne ponudbe promocijskih materialov, turističnih produktov, svetovanja turističnih informatorjev in dobrot hiše kulinarike Jezeršek, destinacija Kolpa obiskovalcem vsak dan postregla s svežimi belokranjskimi pogačami, odličnimi vini ter delavnico pisanja pisanic.
 
Konzorcij >EDEN 201, Kolpa. Dotakni se zgodbe< sestavljajo RIC Bela krajina, občine Osilnica, Kostel, Kočevje, Črnomelj Metlika, Semič ter Krajinski park Kolpa so v Utrechtu zastopali Lidija Ivanšek (RIC Bela krajina), Peter Črnič (RIC Bela krajina), Tončka Jankovič (KP Kolpa), Andrej Škof (KZ Metlika), Matjaž Pešelj (Hotel Bela krajina) in Boža Robnik (Kompas Novo mesto). Pri tem so promovirali tudi širšo Slovenijo in destinacijo JV Slovenije: Dolenjska Bela krajina in Kočevsko – Ribniška (dolenjska.eu).
Na povabilo STO, ki krije stroške predstavitve, se bo konzorcij udeležil še 6 promocijskih prireditev v Evropi, kar bo ob dobri izvedbi vsekakor pripomoglo k večji prepoznavnosti Bele krajine in celotnega pokolpja.
 
Datum novice 18-01-2011 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner