::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveStrokovna ekskurzija prebivalcev in sodelavcev KP Kolpa

V Narodnem parku Krka!

 

Javni zavod Krajinski park Kolpa je ob podpori Občine Črnomelj (v sklopu ukrepa o dodelitvi sredstev za zagotavljanje tehnične podpore v primarnem kmetijstvu) organiziral strokovno ekskurzijo za prebivalce in sodelavce parka. Kot del celoletnih izobraževalnih aktivnosti so najaktivnejši deležniki imeli možnost spoznati najmlajšega med Narodnimi parki na Hrvaškem. Zavarovano območje narave, ki obsega 109 km2 ob reki Krki je bilo razglašeno za narodni park leta 1985.

 

Impozantni slapovi na reki Krki, ki so bili te dni polni vode, bogastvo flore in favne ter pomembna kulturna dediščina je na Belokranjce naredila globok vtis. Park, ki ima 130 redno zaposlenih in veliko zunanjih sodelavcev je letos obiskalo že 600.000, a te dni je pravi čas za obisk, saj gostov skorajda ni. V reki (in ob njej), ki je pravi kraški fenomen je veliko bogastvo rastlinskih in živalskih vrst - dvoživke, plazilci, ribe, ptiči in tudi nekateri pomembni sesalci. Zavarovano območje na katerem ni prebivalcev in niso dovoljene nobene nočitve pa je tudi kulturno zelo bogato, saj je najti pomembne elemente že vse od antične dobe pa do današnjega dne.

 

Sprehod po učni poti ob slapovih je nudil obilo užitkov lepot narave, veliko informacij o zavarovanem območju in omogočil tudi druženje ljudi iz različnih delov Krajinskega parka Kolpa.

 

Po končanem ogledu parka so si udeleženci ekskurzije pod vodstvom turistične vodičke ogledali tudi bližnji Šibenik in v kratkem sprehodu spoznali bogato kulturno dediščino in zgodovino skoraj 1.000 let starega slovanskega mesta.

 

Strokovno ekskurzijo je delno sofinancirala Občina Črnomelj.

 

Datum novice 21-11-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner