::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveEvropska konferenca o biodiverziteti

Evropski seminar o funkcionalni agrobiodiverziteti tudi v Krajinskem parku Kolpa!

 

V okviru mednarodnega seminarja, ki ga je s pomočjo večih evropskih okoljskih organizacij (European Environment Agency, European center for nature conservation, Diversitas) organiziral Kmetijski inštitut Slovenije, so udeleženci obiskali tudi Belo krajino.

 

Kot primer dobre prakse ohranjanja biotske raznovrstnosti jim je bilo predstavljeno delo javnega zavoda KP Kolpa skozi aktivnosti ohranjanja biotske raznovrstnosti in razvijanja modelov sobivanja prostoživečih in rejnih vrst. Poleg obiska Šokčevega dvora z ogledom zbirk in spoznavanjem dela javne službe ohranjanja narave so si udeleženci kot primer spodbujanja biotske raznovrstnosti ogledali tudi Belokranjsko čebelarsko učno pot, spoznali projekt Revitalizacije belokranjskih steljnikov, prizadevanja za vzpostavitev učinkovitih tehnologij sobivanja z velikimi zvermi in podobno.

Ker pa so evropski strokovnjaki obiskali Belo krajino prav na dan sv. Martina, pa so raznovrstnost spoznavali tudi v Soseski zidanici v Drašičih in na turistični kmetiji Raztresen v Rimu.

 

Datum novice 13-11-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner