::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSlikarska kolonija v Adlešičih

29. SLIKARSKI EX TEMPORE

 

Društvo prijateljev mladine Črnomelj organizira že 29. slikarski EX TEMPORE mladih likovnikov Bele krajine. Tokratna tema tradicionalnega srečanja mladih likovnikov je > DEDIŠČINA TEME IN SVETLOBE<.

 

V petek, 8. oktobra 2010 ustvarja 53 učencev likovnikov iz vseh belokranjskih osnovnih in srednjih šol. Mladi umetniki iz OŠ Semič, Dragatuš, Vinica in Stari trg  ter Gimnazije Črnomelj, Srednje šole iz Črnomlja in Metlike ustvarjajo v okolici opuščenega rudnika Kanižarica.

 

Motive iz Krajinskega parka Kolpa - reka, krajina, arhitektura, zanimiva okna, vrata, leseni ganki, cerkveni zvonik, šolska stavba,… pa upodabljajo osnovnošolci iz OŠ Črnomelj, Loka, Podzemelj in Metlika ter VDC-ja Črnomelj in OŠ Milke Šobar Nataše.

 

Slikarski ex tempore je dogodek, kjer se mladi likovniki spoznavajo, navezujejo stike, predvsem pa se družijo in nabirajo izkušnje ter odkrivajo naravo, predmete, kulturno dediščino, ljudi. Ob tem si izmenjujejo izkušnje tudi likovni pedagogi.

 

Vabimo vas na otvoritev razstave likovnih izdelkov ki bo v četrtek, 18. novembra 2010, ob 18. uri, v prostorih Restavracije Štajdohar v Kanižarici.

 

Dela, na katerih je upodobljena OŠ Adlešiči, bodo razstavljena ob priložnosti proslave 150 letnice delovanja šole v Adlešičih,

v petek, 15. oktobra, ob 17. uri.

 

Trajno mesto pa bodo likovni izdelki našli v nastajajočem Centru za doživljanje biotske raznovrstnosti KP Kolpa, v Grdunih pri Preloki.

 

Poleg društva prijateljev mladine Črnomelj in Javnega zavoda Krajinski park Kolpa, kot sponzorji letošnjega srečanja sodelujejo tudi Restavracija Štajdohar, Sun-Roller in JSKD Črnomelj.

 

Datum novice 08-10-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner