::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveKolpa, dotakni se zgodbe - v Beogradu

Le dva dni po slavnostni podelitvi laskavega priznanja EDEN-Evropska destinacija odličnosti 2010, v Bruslju, tudi pomembna predstavitev v Beogradu.

 

Slovenska turistična organizacija zadnja leta sistematično promovira Slovensko turistično ponudbo tudi na srbskem tržišču. Lani so se je ta trg pokazal kot najhitrejše rastoči. Resda izhodišče ni bilo prav visoko, je pa vsekakor zelo pomembno več kot 250% povečanje.

 

Zgodbi velikih hotelirjev, predvsem zdraviliškega turizma in smučarskih centrov se je ambiciozno pridružila tudi Bela krajina in celotno pokolpje. Partnerji projekta "Kolpa, dotakni se zgodbe" (Občine Osilnica, Kostel, Kočevje, Črnomelj, Semič in Metlika ter RIC Bela krajina in Krajinski park

Kolpa) so izkoristili ponujeno možnost promocije in se celovito predstavili pred najpomembnejšimi turističnimi agencijami, novinarji in drugimi turističnimi delavci Srbije v eminentnem hotelu Hyatt v Beogradu.

 

Več kot 160 sodelujočih partnerjev iz Srbije se je na delavnici seznanilo s ponudbo, ki jo je bilo mogoče začutiti tudi z vsemi čutili. Krajinski park Kolpa je pripravil razstavo izdelkov, prikaz domačih obrti, nastopila pa je tudi folklorna skupina KUD Božo Račič iz Adlešičev.

 

Okuse Bele krajine in Kočevskega so gostje spoznali na večerji, ki jo je pripravila gostilna Kapušin iz Krasinca, zajela pa je posebnosti celotnega področja ob reki Kolpi, med njimi tudi odlična vina Šturm.

 

Kolpa - Evropska destinacija odličnosti 2010.

 

Datum novice 01-10-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner