::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveKP Kolpa na mednarodnem kmetijsko-živilskem seju AGRA 2010

Na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni se je predstavil tudi Krajinski park Kolpa!

 

Letos je že 48. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA potekal pod sloganom "NARAVNOST NA MIZO". V šestih dneh se je na površini 65.000 m2 predstavilo 1.690 razstavljavcev iz 25-tih držav. Na sejmu, ki si ga je ogledalo približno 120.000 obiskovalcev se je skupaj z ostalimi slovenskimi naravnimi parki predstavil tudi Krajinski park Kolpa.

 

Poleg predstavljanja zavarovanega območja in dela javnega zavoda je bila to tudi priložnost promocije Bele krajine in celotnega obkolpja, ki je pridobilo tudi laskavi naslov "EDEN 2010 - Evropska destinacija odličnosti 2010", ki ga podeljuje Komisija EU.

 

JZ KP Kolpa je sodeloval tudi na številnih strokovnih posvetih in razstavah, posebej aktiven pa je bil na: okrogli mizi o škodah po lovni divjadi in zavarovanih vrstah, posvetu o ohranjanju biotske raznovrstnosti na travniških površinah, razstavi avtohtonih živali in pokušini jedi iz avtohtonih pasem rejnih živali.

 

Poleg številnih kmetov in drugih obiskovalcev si je stojnico naravnih parkov ogledal tudi Predsednik vlade RS Borut Pahor v spremstvu ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana. Letos se na naši stojnici žal ni ustavil Predsednik republike Danilo Turk, je pa obiskal razstavo avtohtonih domačih živali, pri kateri smo sodelovali in na naše veselje tudi pokušal belokranjsko jagnjetino.

 

 

 

Datum novice 27-08-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner