::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveLJUDJE IN ZEMLJA - kmetijska oddaja na RTVSLO iz KP Kolpa

 

 

 

 

Vsako nedeljo ob 12 uri je na TV Slovenija 1 na sporedu oddaja Ljudje in zemlja. Ekipa iz regionalnega centa Maribor, ki mesečno pripravlja tri oddaje, se je tokrat mudila v Beli krajini.

 

Oddaja se je osredotočila na kmetovanje in naravno ter kulturno bogastvo na področju Krajinskega parka Kolpa. Skozi oko snemalcev, komentarje voditeljice, vprašanja novinarke in misli prebivalcev in strokovnjakov iz tega okolja se boste podrobneje seznanili s specifiko dela in življenja v tem koncu Slovenije.

Kmetovanje v KP Kolpa ni ovira, pač pa orodje za doseganje varstvenih ciljev v zavarovanem območju narave.

 

Bela krajina je kraška pokrajina, ki se razprostira med Gorjanci, Kočevskim Rogom in Kolpo. Obdelano podeželje je prepleteno z vinogradi in steljniki, ki jih krasijo breze in reka Kolpa. Zaradi demografskih nihanj kmetijstvo ni več edina dejavnost, ki v tej pokrajini ustvarja dohodek, na kar posledično opozarjajo opuščena zemljišča in neizkoriščeni lokalni potenciali. Kljub temu pa prav kmetijstvo v sedanjih kriznih časih ponovno dobiva vlogo t.i.

socialnega varuha, saj ob odpuščanjih in propadanju belokranjskih podjetij, tukajšnjim ljudem ostaja eden izmed redkih virov preživetja.

 

Oddajo si lahko ogledate tudi na spletu – iz arhiva oddaj Ljudje in zemlja:

http://tvslo.si/predvajaj/ljudje-in-zemlja-oddaja-tv-maribor/ava2.77740477/

 

Bori s Grabrijan

 

 

Datum novice 01-08-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner