::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveRazstava likovnih del iz KP Kolpa v Galeriji Kraljice Mira v Pušći pri Zagrebu

Prijatelji umetnosti ali Kolpa in Kupa sta eno, drugi del!

 

Javni zavod Krajinski park Kolpa je v sodelovanju s Turističnim društvom Damelj in Turistično kmetijo Žagar preselil razstavo slik in plastik iz galerije Sunce, v centru Zagreba, v galerijo Kraljice mira  v Puščo, na obrobju Zagreba.

 

Tokratno postavitev razstave je pripravil vsestranski hrvaški umetnik (slikar, pesnik, pisatelj...) Ivan Čedomir Ostreš. Celotno prireditev pa je organiziral Dragutin Grgas-Beli iz Društva prijatelji umetnosti, ki je poudaril, da je želja umetnikov, da po svojih močeh prispevajo k ohranjanju te enkratne narave.

 

V kulturnem programu so nastopile Adlešiške Kresnice in tamburaška skupina Gaj iz Pušće. Po dobrodošlici predstavnice Občine Pušča pa sta delo v KP Kolpa predstavila direktor Boris Grabrijan in predsednik TD Damelj Zvonko Žagar.

 

Otvoritvi razstave slik je sledil še ogled razstave izdelkov iz Bele krajine, predstavitev projekta CVŽU - Odpiranje sistemov izobraževanja in usposabljanja v širše okolje – partnerstva, ki ga v okviru operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013 sofinancirata ESS in MŠŠ ter prezentacija fotografij zavarovanega območja. Da bi skupaj začutili objem Kolpe in belih brez je družabni večer obogatila tudi bogata kulinarična ponudba.

 

Še posebej veseli pa smo bili dejstva, da so se številnemu občinstvu iz Zagreba in Bele krajine pridružili tudi prijatelji iz Prilišća, vasi na desnem bregu Kolpe, ki ohranja dobre stike z našimi Žuniči in Preloko in ima ambicijo in željo te stike še poglobiti tudi na strokovni ravni.

 

Razstava in z njo povezani promocijski dogodki, v katerih sodeluje tudi RIC Bela krajina, se bodo konec meseca preselili v področje ob reki Kolpi. Ko naravovarstveniki, kulturniki in gospodarstveniki, dokažejo da je Kolpa in Kupa eno, ni vrag da najdejo skupni jezik tudi politiki.

 

Pred nami pa je že šesta slikarska kolonija, ki bo tudi tokrat v Damlju, umetniki pa bodo ustvarjali v času od 23.-25. aprila.

 

Obiščite nas 24. Aprila

 

na Turistični kmetiji Žagar

in doživljajte naravo skupaj s slikarji

 

ali pa pridite v Adlešiče in se udeležite

 

1.      Jurjevega pohoda po Grajski pešpoti (10 km)

 

oziroma Jurijevega trekinga

po KP Kolpa in KP Lahinja (50 km).

 

Datum novice 06-04-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner