::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezave



JEDNO JE KOLPA I KUPA!

Turistično društvo Damelj, Turistična kmetija Žagar in Javni zavod Krajinski park Kolpa že tradicionalno soorganizirajo likovne kolonije ob Kolpi.

Akvareli in kiparski izdelki ki so nastajali tri leta in jih je TD Damelj že predstavljalo po Sloveniji so danes 18 marca doživeli postavitev v galeriji Sunce v Zagrebu. Akademska slikarka Lahorka Rožić, tudi profesorica likovnega pouka, ki je obiskovalce popeljala skozi razstavo, je skupaj z umetniki ponovno podoživela duh Kolpe, ki veje iz akvarelov in kipov, ki so nastali iz predmetov najdenih v reki Kolpi. Vseh dvajset razstavljavcev iz Hrvaške in Slovenije, pa tudi drugih delov nekdanje Jugoslavije je na svoj način prikazalo reko, naravo, kulturno dediščino in ljudi v Beli krajini.

Poleg Lahorke Rožič, ki recitirala Franceta Prešerna v hrvaškem jeziku, so obiskovalcem približali Belo krajino tudi adlešiški tamburaši, predsednik TD Damelj Zvonko Žagar in direktor KP Kolpa Boris Grabrijan, ki je predstavil mednarodno delovanje javnega zavoda in posebno načrt sodelovanja na lokalnem nivoju na obeh bregovih reke Kolpe. Delo Akademije Art in ustanove Uriho, ki upravlja tudi galerijo Sunce je opisal ravnatelj Josip Držaić.

Obiskovalci so bili navdušeni tudi nad belokranjsko pogačo in drugimi dobrotami ter razstavo, ki so jo skupaj pripravili TK Žagar, KP Kolpa in RIC Bela krajina.

 

Za organizacijo likovnih kolonij in za postavitev razstave v Zagrebu je zadolžen Janez Muhvič, ljubiteljski slikar iz Hriba, sicer upokojeni pilot vojnega letalstva.

Razstava se 6 aprila preseli v galerijo Kraljice mira v Pušćo na obrobju Zagreba, od tam pa se aktivnosti preselijo v obkolpske vasi nasproti zavarovanega območja KP Kolpa.

 

Vabljeni z nami na novo prireditev in potrjevanje prijateljstva ter dobrih medsosedskih odnosov.

 

Boris Grabrijan

 

Datum novice 18-03-2010 :: Objavil




Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner