::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveNaravna mila

Postopek izdelave naravnih rastlinskih mil še ni pozabljen!

 

V okviru projekta POVEZOVANJE IN USPOSABLJANJE ROKODELCEV TER RAZVOJ CENTROV ROKODELCEV,  ki se izvaja v okviru Letnega izvedbenega načrta 2008 Lokalne akcijske skupine  Dolenjske in Bele krajine za obdobje 2007 - 2013 je Javni zavod Krajinski park Kolpa v soboto 13. marca pripravil izobraževalno delavnico o izdelovanju naravnih mil.

 

Številni slušatelji, ki so napolnili jedilnico adlešiške osnovne šole so pozorno prisluhnili navodilom inž. Florjana Regovca, nato je sledil tudi prikaz celotnega postopka izdelave mila in vlivanja v kalupe. Irena in Florjan REGOVEC sta pred tečajniki izdelala naravi prijazna mila, brez konzervansov, brez kemikalij in biološko razgradljiva. Takšna mila ne onesnažujejo podtalnice, prav tako pa ne vsebujejo živalskih maščob - le glicerin in rastlinska olja.

 

Tončka in Nuša (stara 5 let) Jankovič pa sta naravno milo nato oblekli še v srajčko domače ovčje volne. Preprost postopek, ki pa da izdelovalcu uporaben, naraven izdelek, vreden veliko več, če ga uspete v celoti ali vsaj delno narediti sami.

 

Projekt je sofinanciran iz sredstev programa LEADER in LAS DBK. Projekt delno sofinancira Evropska unija  -  4. os - Program RS za razvoj podeželja, Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, pristop LEADER.

 

Datum novice 14-03-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner