::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveProjekta "Popis kmečke lastovke 2010" in "Spring alive"!

Javni zavod Krajinski park Kolpa se je pridružil akciji Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije (DOPPS) in po šolah v Beli krajini opravlja animacijska predavanja za nemoten potek popisa gnezdišč kmečke lastovke. V četrtek 11. marca sta bili izvedeni predavanji za učence Podružnične osnovne šole v Adlešičih (1-5 razred) in za 7 in 9 razred OŠ Vinica. Učenci so praviloma pokazali veliko zanimanja za sodelovanje v akciji,upamo pa da najbolj navdušeni pripravijo tudi poročilo v obliki raziskovalne naloge.

Poleg popisa prvega opažanja posameznega ptiča ali jate kmečkih lastovic, bo izveden tudi popis gnezdišč v vseh gospodinjstvih na območju KP Kolpa.

Učenci so bili ob tem naprošeni, da javnemu zavodu sporočijo tudi svoja opažanja drugih ptic selivk: bele štorklje in kukavice. Ta projekt pa je del mednarodne akcije "spring alive", v kateri se spremlja pot selivk po vsem svetu, podatki pa se s pomočjo svetovnega spleta posredujejo zainteresiranim po vsem svetu.

 

Boris Grabrijan.

 

Datum novice 11-03-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner