::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveObisk državnega sekretarja v KP Kolpa

Mag. Zoran Kus v Žuničih!

 

V okviru dogodkov vezanih na obisk Vlade RS na Ribniško-Kočevskem in v Beli krajini, je državni sekretar na Ministrstvu za okolje in prostor mag. Zoran Kus obiskal Javni zavod Krajinski park Kolpa, ki upravlja istoimensko zavarovano območje narave.

 

Ob kratkem a vsebinsko bogatem obisku visoke delegacije je direktor KP Kolpa s sodelavci predstavil zavarovano območje narave in aktivnosti javnega zavoda. Pogovor je v prijetnem okolju kulturnega spomenika Šokčev dvor v Žuničih tekel o različnih zadevah.

 

Poleg osnovne dejavnosti javne službe varstva narave je bil državni sekretar seznanjen tudi z aktivnostmi zavoda za pridobivanje sredstev iz lastne dejavnosti, kakor tudi s projektnim delom, ki dobro dopolnjuje osnovne vsebine in zagotavlja ustrezno infrastrukturo v parku, ter dolgoročno zagotavlja manjšo finančno odvisnost upravljavca od sredstev državnega proračuna.

Majhen a aktiven kolektiv je pogumno predstavil svoje dolgoročne ambiciozne načrte, kakor tudi osnoven cilj v letošnjem letu - dokončanje Načrta upravljanja KP Kolpa, ki bo zagotavljal sistematično delo in spremljanje rezultatov.

 

Pogovora z delegacijo MOP sta se udeležila tudi direktor RIC Bela krajina Peter Črnič in Vera Vardjan, ki sta predstavila poglede trenutnega upravljavca KP Lahinja in prebivalcev, ter željo, da se upravljanje tudi v njihovem zavarovanem območju uredi bolje, mogoče kar na način, da se upravljanje KP Lahinja zaupa javnemu zavodu KP Kolpa.

 

Datum novice 05-02-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner