::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveBiotska raznovrstnost

Združeni narodi so leto 2010 proglasili za mednarodno leto biotske raznovrstnosti!

 

Tudi zaradi tega bo Krajinski park Kolpa v letošnjem letu organiziral več dogodkov: predavanj, prikazov, delavnic, delovnih akcij...

 

Prvo v sklopu predavanj, ki prebivalcem parka na preprost način približujejo kompleksna dejstva biodiverzitete je bilo predavanje "Pomen čebel in uporaba čebeljih pridelkov", ki ga je v okviru projekta Barvita pestrost v prostorih KP Kolpa v Adlešičih pripravila Čebelarska zveza Bele krajine.

 

Predavatelja Vlado Auguštin in Stane Plut - oba vrhunska strokovnjaka in vneta čebelarja, sta predstavila pomen čebelarjenja - kot prispevka k biodiverziteti z ohranjanjem avtohtone kranjske sivke, pomena opraševanja čebel v naravi in tudi čebelarstva kot gospodarske panoge, ki pomembno prispeva tudi k zdravstvenemu varstvu uporabnikov teh proizvodov. Skupni cilj partnerjev pa je tudi vključitev mlajše generacije v čebelarske aktivnosti.

V jesenskem terminu je načrtovan tudi 30 urni seminar za čebelarje začetnike.

 

Belokranjski čebelarji in KP Kolpa že od leta 2008 sodelujejo pri številnih skupnih projektih in aktivnostih, ter pomen čebel in čebelarjenja približujejo obiskovalcem zavarovanega območja KP Kolpa, tudi z vodenjem po Belokranjski čebelarski učni poti.

 

 

Datum novice 27-01-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner