::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveDan drobnice

Za več znanja!

 

KGZS-Zavod Novo mesto in Društvo rejcev drobnice Bele krajine sta v četrtek, 4. Februarja, na Krasincu pripravila sklop predavanj za rejce drobnice iz območja občin Črnomelj, Semič in Metlika.

 

Več kot 100 udeležencev se je seznanilo z novostmi pri vodenju registra živali, novimi ukrepi KOP, urejanjem GERK-ov in podobno. Strokovna predavanja pa so poleg kmetijskih svetovalk Margarete Vardijan in Darinke Slanc izvedla še vodja veterinarske ambulante Črnomelj dr. Jerneja Fabjan (Zdravstveno varstvo drobnice) in dr. Stane Kavčič iz Biotehniške fakultete, ki je spregovoril o Ekonomiki reje drobnice. Direktor KP Kolpa Boris Grabrijan je zbranim predstavil program izobraževanj, ki jih na območju parka organizira javni zavod, obsegajo pa tako predavanja, strokovne prikaze in delavnice.

 

Slušatelji so bili seznanjeni tudi z namero KGZS-Zavoda NM in KP Kolpa, o prijavi novega projekta LIEDER-LAS, ki bi zajemal rekultivacijo kraških površin, ki bi kot posledico zagotavljal večjo biodiverziteto in bili za ta namen naprošeni, da izpolnijo anketo.

 

Vrhunec vseh izobraževalnih aktivnosti bo predstavljanje ukrepov kmetijske politike in priprava na subvencijsko kampanjo, ki se prične 5. marca.

 

Datum novice 04-02-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner