::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveObisk predsednika republike dr. Danila Türka v Beli krajini

Tudi o Krajinskem parku Kolpa!

 

V okviru obiska Predsednika republike dr. Danila Türka v Beli krajini, ko je obiskal nekaj proizvodnih obratov in tudi kulturnih objektov, ter se na licu mesta seznanil z uspehi, a tudi težavami Belokranjcev, je sledilo delovno kosilo na Turistični kmetiji Cerjanec na Krupi, kjer sta bila gostitelja župana Andrej Fabjan in Janko Bukovec.

 

Na željo predsednika je direktor Javnega zavoda KP Kolpa Boris Grabrijan najprej predstavil zavarovano območje narave ob reki Kolpi, delo zavoda, težave in načrt razvoja na tem področju. Po številnih vprašanjih, ki jih je imel v zvezi z varstvom narave in prispevkom zavoda za razvoj turizma in ekonomskih dejavnosti, pa je predsednik Türk podal tudi nekaj pobud za organizacijo aktivnosti za obiskovalce. Tudi vse prisotne direktorje je pozval naj o zavarovanem območju podajo morebitne pripombe ali mnenja. Tudi direktorica ZIK Črnomelj mag. Nada Žagar se je v predstavitvi aktivnosti zavoda, ki ga vodi, dotaknila sodelovanja s KP Kolpa - predvsem na projektno sodelovanje.

 

V nadaljevanju so svoje organizacije predstavili tudi nekateri drugi direktorji javnih zavodov, podjetij in združenj (dr. Liljana Špec, Pavlina Svetič, Uroš Korže, Anton Panjan, Dušan Šešok, mag. Milan Kranjc, Boris Mužar, Silvo Grdešič, gospod Kambič in drugi) iz občin Črnomelj in Semič, ter podali številne pobude. Opozorili so na problem zakonodaje, ukrepov vlade za pomoč v gospodarski krizi, težave s cestno infrastrukturo ter telekomunikacijami in podobno.

 

Skupna ugotovitev vseh udeleženih je bila, da je za nadaljnji razvoj Bele krajine nujen sprejem razvojnega zakona, ki ga je predlagal župan Andrej Fabjan, ter hitro nadaljevanje postopkov izgradnje tretje razvojne osi, saj so sedanje slabe komunikacije cokla razvoja vseh predstavljenih dejavnosti.

Predsednik dr. Danilo Türk je sodelujočim v pogovoru položil na dušo predvsem nujno enotnost Belokranjcev (in drugih, ki delajo v tem prostoru), da bi naštete želje in načrti lahko postali dejstva.

 

 

Datum novice 19-01-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner