::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveČrnomaljski duhovniki v Rimu

Na povabilo črnomaljskega župana so župniki, ki skrbijo za vernike v Občini Črnomelj odšli v Rim!

 

 

Kljub vsej stiski s časom in številnim obveznostim navkljub so se župniki (in kaplan) iz črnomaljske občine odzvali povabilu župana Andreja Fabjana in se pridružili pogovoru o problematiki občine in rimsko katoliške cerkve. Da bi bil razgovor kar najbolj verodostojen je župan tradicionalno po-novoletno srečanje tokrat sklical v Rimu.

 

Rim pa gotovo poznate vsi, saj leži v srcu Krajinskega parka Kolpa, le tri kilometre od Adlešičev.

Na turistični kmetiji Raztresen v Rimu pri Adlešičih (kjer je mladi gospodar kmetije Peter Raztresen danes praznoval 32 let) je Občina Črnomelj predstavila svoje načrte in proračun. Pogovor je stekel tudi o možnosti obnove sakralnih objektov, ki so kulturni spomeniki.

Tudi v pogovoru z Javnim zavodom Krajinski park Kolpa se je poskušalo najti skupne točke sodelovanja: ohranjanju arhitekturne in snovne ter nesnovne kulturne dediščine in aktivnosti za pomoč ekonomskih dejavnosti prebivalcev.

 

V zelo prijetnem vzdušju so vsi partnerji: duhovniki, župan in KP Kolpa ugotovili, da lahko sicer bogato sodelovanje še nadgradijo, zato se bodo že pred poletjem tega leta zbrali v Žuničih in v Šokčevem dvoru pregledali realizacijo dogovorov in v prijetnem okolju razmislili o načrtih za naprej.

 

Konstruktivnemu pogovoru je sledilo prijetno druženje in izmenjava daril.

 

Datum novice 18-01-2010 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner