::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveStrokovna ekskurzija belokranjcev v Škocjanske jame

Izobraževanje sodelavcev v Krajinskem parku Kolpa!

 

Ob koncu leta je Javni zavod Krajinski park Kolpa v sodelovanju z Občino Črnomelj, v okviru projekta izobraževanja prebivalcev parka organiziral strokovno ekskurzijo. Udeleženci so bili deležniki, ki se aktivno ukvarjajo s storitvami v turizmu in turističnih, kulturnih in športnih društvih ali svetih krajevnih skupnosti in so sodelovali pri številnih dogodkih v letošnjem letu na zavarovanem področju. "Varovancem" parka so se pridružili tudi zaposleni v javnem zavodu.

 

Namen ekskurzije je bil prikazati sorodno ustanovo in zavarovano območje, da bi tako primerjali stanje doma z dolgoletnimi izkušnjami Regijskega parka Škocjanske jame. Ogledu parka, učne poti in impozantnih Škocjanskih jam, je sledil tudi pogovor z upravo parka. Nekateri udeleženci pa so obiskali tudi prebivalce parka Škocjanske jame, saj so se želeli sami prepričati o mnenju prebivalcev v zavarovanem območju.

 

Sledil je še ogled Vojaškega muzeja Tabor, ki je obiskovalce ponovno izjemno navdušil. Žar in entuzijazem lastnika in vodiča po muzeju - Srečka Rožeta, ki je vanj vložil ogromno dela in zasebnih sredstev, pa tudi svojo dušo, je pustil nepozaben pečat.

 

Ob zaključku strokovne ekskurzije, o kateri so udeleženci menili, da je bila zelo poučna in prijetna, pa so se ustavili na poznem kosilu pri adlešiški rojakinji v Postojni in jo z belokranjskim petjem ganili do solz.

 

Glede na veliko navdušenje, se skorajšnjim podobnim dogodkom ne bomo mogli ogniti in ni dvoma, da so si udeleženci, pa tudi vsi tisti, ki se nam tokrat niso mogli pridružiti, to tudi zaslužili, saj je le to pika na i vsem predhodnim izobraževanjem in delovnim akcijam.

 

Izobraževanje je bilo izvedeno s sredstvi Občine Črnomelj, Ministrstva za okolje in prostor ter lastnimi prihodki Krajinskega parka Kolpa!

 

Foto: Boris G., Tončka J.

 

Datum novice 20-11-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner