::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveVarujmo naše naravne zaklade

9. festival za tretje življenjsko obdobje!

 

Te dni v Cankarjevem domu poteka že deveti festival za tretje življenjsko obdobje. Ob zelo bogati in pestri ponudbi na številnih stojnicah in delavnicah, ki si sledijo na glavnem odru, pa je Ministrstvo za okolje in prostor postavilo tudi razstavo o slovenskih zavarovanih območjih. Pod sloganom "Varujmo naše naravne zaklade" se je Slovenija lani, v času predsedovanja EU predstavljala v Parizu, sedaj pa je razstava na ogled v Cankarjevem domu. Naslednja postavitev pa bo v oktobru mesecu v Adlešičih.

 

Razstavo je odprl minister za okolje in prostor Karel Erjavec, ki je v nagovoru poudaril pomen ohranjanja narave in bogastvo različnosti, ki nam ga je uspelo ohraniti v Sloveniji.

 

Skozi kulturni program, bogato kulinarično ponudbo in razstavo izdelkov, se je na otvoritvi predstavil Krajinski park Kolpa. Program je povezoval Toni Gašperič in s pomočjo folklorne skupine, tamburašev, pevske skupine Kresnice in skupine Kresnice-predice iz KUD Božo Račič Adlešiči predstavil Belo krajino.

 

Z vsemi čutili pa so obiskovalci začutili objem Kolpe in belih brez, ko so jih z Adlešiškimi pecivi, belokranjsko pogačo, sadnimi sokovi in vinom postregle članice Društva kmečkih žena Adlešiči, Turistična kmetija Raztresen iz Rima in Bife Stari pod iz Adlešič.

 

Vabljeni v dolino Kolpe tudi Vi in se naužijte čiste narave in njenih darov, ki jih donegujejo prijazni Belokranjci.

 

Datum novice 30-09-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner