::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveMagnifico: Varujmo naše zaklade

Razstava o slovenskih naravnih parkih v Adlešičih!

 

Potem ko je bila razstava o slovenskih naravnih parkih v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji postavljena v Naravoslovnem muzeju v Parizu (odprla pa sta jo slovenski in francoski okoljski minister), nato potovala še v Lyon in bila v septembru 2009 razstavljena v Ljubljani v Cankarjevem domu, je na poti po slovenskih naravnih parkih najprej pristala v Adlešičih.

 

Krajani vasi ob Kolpi so si jo lahko ogledovali konec oktobra in v prvih dneh novembra. Poleg drugih gostov je razstavo obiskal tudi popularni glasbenik Robert Pešut- MAGNIFICO, ki je ob tej priložnosti nakupil tudi adlešiške pisanice in izvod knjižice Adlešička peciva, ter tako kot tudi drugi obiskovalci izrazil pohvale in občudovanje nad prikazanimi fotografijami.

V kulturnem programu KUD Božo Račič so se predstavili Adlešiški tamburaši, Tončka Jankovič je prebrala zgodbico iz Bisernic Ivana Šašlja, župnika in naravovarstvenika v Adlešičih pred stotimi leti, skozi bogastvo zavarovanega območja narave v Sloveniji pa je goste pospremil direktor KP Kolpa Boris Grabrijan.

  

Na Goričko pa bo razstava odšla po obisku Damlja, Vinice ...

 

Datum novice 03-11-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner