::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveSadjarsko - čebelarski dan pri Belokranjski čebelarski učni poti v Žuničih

Spoštovani!

Posredujemo vam sporočilo, ki so ga pripravili belokranjski čebelarji o dogodku, ki se je odvijal v soboto dopoldne v Žuničih. Čebelarji s Krajinskim parkom Kolpa sodelujejo že precej časa (več skupnih projektov), zelo dobro pa se razvija sodelovanje tudi s Sadjarskim društvom Bela krajina.

 

Belokranjska čebelarska učna pot in info center Šokčev dvor sta bila preplavljena z uka željnimi sadjarji in čebelarji, ki se jim je pridružil tudi župan občine Črnomelj Andrej Fabjan, sicer tudi agronom.

Žuniči so postali vsaj v toplejšem delu leta pomemben izobraževalni center v tem koncu Bele krajine.

 

 

V okviru izvedbe projekta z naslovom: »Čebele kot nosilec biotske raznovrstnosti«, financiranega s strani  programa Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma, Sklada za nevladnega in neprofitne organizacije  so  belokranjski čebelarji in sadjarji  v soboto 03. 10. 2009 organizirali društveno delovno srečanje.

V prekrasnem jesenskem vremenu  so se v velikem številu  zbrali   v Žuničih, kjer so imeli dve  usposabljanji. Predavatelj g. Jani Gačnik je v Šokčevem dvoru predstavil dela,  ki čakajo sadjarje  v tem letnem času. Potekala pa je tudi degustacija jabolk.

Na Belokranjski čebelarski učni poti pa so čebelarji imeli predavanje o Pripravi čebel za uspešno prezimovanje. Predavatelj je bil g Vlado Auguštin.

Dogodka sta se udeležila tudi direktor Krajinskega parka Kolpa  g, Boris Grabrijan in črnomaljski župan g. Andrej Fabjan, ki sta pohvalila delo sadjarjev in čebelarjev.

 ČEBELARSKA ZVEZA BELE KRAJINE

 

 

Datum novice 04-10-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner