::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezavePedagogi v Šokčevem dvoru

Krajinski park Kolpa predvsem v poletnih mesecih obišče zelo veliko obiskovalcev.

 

Večina jih prihaja zaradi čiste in tople reke Kolpe in ohranjene narave v zavarovanem območju, številne pa pritegnejo tudi kulturne znamenitosti. Med dobro obiskanimi kulturnimi spomeniki je tudi Šokčev dvor v Žuničih, kjer imajo gostje možnost podrobneje spoznati tako naravo, kakor tudi bogato kulturo Bele krajine, seznanijo pa se tudi z domačo in umetno obrtjo.

 

Med zadnjimi gosti v parku je bilo tudi Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije. 120 obiskovalcev je prisluhnilo predstavitvi parka, si ogledalo Šokčev dvor, belokranjsko čebelarsko učno pot z degustacijo medu in medenih izdelkov in si ogledalo še slikovni material o parku. Obiskali so tudi Cvitkovičev muzej domače obrti v Adlešičih in okolico Pobreškega gradu ter Kuzmin mlin pod njim. V Kulturnem domu v Adlešičih so jih sprejeli člani KUD Božo Račič in Društvo kmečkih žena Adlešiči, ki je pripravilo pogostitev z dobrotami iz knjižice receptov "Adlešička peciva". V kulturnem programu so nastopili osnovnošolci iz Adlešiške OŠ, Kresnice predice in ženski pevski zbor Društva upokojencev Metlika.

 

Gostje so bili za Adlešičane še posebno pomembni, ker sta pri organizaciji obiska sodelovali hčeri Boža Račiča - Kumeta: Rajka in Nada. "Kumetova deca" so ob tej priložnosti Adlešičanom podarila Račičevo ročno izdelano preslico.

 

Vabljeni tudi Vi: bogata zbirka in predstavitev v Šokčevem dvoru bo zanimala tudi Vas, če je še niste videli.

 

Datum novice 17-09-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner