::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezave111111111111Krajinski park Kolpa na sejmu Agra in Svetovnem prvenstvu v oranju

Narava & kmetijstvo & domača obrt

 

Na letošnjem sejmu AGRA (doslej se je imenoval Mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni), ki je potekal od 29. avgusta do 5. septembra na skupaj 65.300 m2 razstavnih površin, se je predstavilo 1.680 razstavljavcev iz 29 držav.

Med njimi tudi Javni zavod Krajinski park Kolpa. Na stojnici naravnih parkov so predstavili zavarovano območje, turistične ponudnike na tem območju in dejavnost pri ohranjanju narave in kulture. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi postopke pisanja pisanic in polstenja (filcanja) volne ter predelave lanu.

 

Po zaključku sejma Agra pa je Krajinski park Kolpa sodeloval z Zvezo društev rejcev drobnice Slovenije pri izvedbi delavnic predelave volne na Svetovnem prvenstvu v oranju v Tešanovcih. čŒeprav je več deset tisoč obiskovalcev najbolj zanimalo oranje, pa je bilo med obiskovalci veliko mladih, ki so poskušali izdelati kroglico, obesek, rožico ali drug preprost izdelek iz volne.

 

S promocijo in izvedbo delavnic želijo vzpodbuditi čimveč rejcev, da bi izdelke ali polizdelke iz volne izdelovali v krogu družine ali krožkov na vasi, ter tako dodali večjo vrednost stranskega proizvoda pri reji ovac, ki vse prevečkrat konča v naravnem okolju in sočasno tui povečali sicer skromne dohodke na kmetiji.

 

Upamo, da se bo sicer veliko zanimanje za ta košček Bele krajine poznalo tudi pri povečanem obisku parka, predvsem v obdobju, ko reka Kolpa ni primerna za kopanje in je obremenitev zavarovanega območja z obiskovalci manjša.

 

Datum novice 05-09-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner