::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveAktivnosti KUD Božo Račič iz Adlešič

Po veliki prireditvi ob stoletnici folklore v Adlešičih in številnih spremljevalnih aktivnostih v mesecu maju, so se adlešiški folkloristi v septembru odpravili na Dunaj (rekonstrukcija nastopa iz prejšnjega stoletja). Tokrat pa so se starejše in mlajše Kresnice ter tamburaši opravili na RTV Slovenija še na snemanje oddaje »Slovenska zemlja v pesmi in besedi«. Oddaja je bila na sporedu na Prvem programu Radiu Slovenija v torek 7. oktobra.  Seveda je za eno uro življenje v adlešiškem koncu zamrlo, saj so bili vsi zbrani okrog radijskih sprejemnikov.

 

Naslednji korak bo izdaja zgošÄenke, tako kot pri vseh dosedanjih bo tudi pri tem projektu sodeloval Krajinski park Kolpa, saj bodo posnetki petja verodostojna kopija 1914 leta posnetega petja na vošÄene valje. Posnetki bodo služili kot podlaga za multimedijsko doživljanje parka ob predstavitvah v informacijskem centru Šokčev dvor v Žuničih.

 

Datum novice 07-10-2008 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner